___________________________________________________________________________________________________________
Välkomna Till Team Wikström och Team Saras Trollingblogg

Gurans filéskola




Jag har fått frågan några gånger hur jag filéar abborren, la upp en bild rad här för att försöka visa hur jag gör! Jag tar aldrig ur fisken innan utan skär längs ryggraden när fisken är hel.

Jag låter sen skinnet sitta kvar i stjärten så jag har mer att hålla i när jag skär bort filen från skinnet, alla inälvor följer med renset, möjligtvis rom Elle mjölke säcken kan trilla bort om man skär i den,


Se hela artikeln
Se hela artikeln

Blir en liten benrad kvar av mindre ben på större fiskar längst mittlinjen, men som jag inte tycker är till besvär,
jag filéar upp till 12kg i timmen på det här viset, beroende på storlek på fisken, får ut nästan exakt 1 kg filé utav 4kg fisk på det här viset och belöningen kommer när man kan lägga dom färska filéerna i stek pannan, förbanat gott helt enkelt, lite potäte mos och krösamos också så här vi en delikat middag, sketfiske på er :-)

Inga kommentarer:

Fiskbästa i Wikström/Gurans Gula Teamen

Vänern Lax: Peter Wikström 8990g (07)



Vättern lax: Niklas Wikström 11220g (12)



Östersjö/havslax: Mikael Wikström 16.400g(14)



VänernÖring: Mikael Wikström 7880g (09)



VätternÖring: Peter Wikström 4kg (09)



HavsÖring:Peter Wikström 3-4 kg (09)



Röding: Mikael Wikström 5250g (08)



Regnbåge:



Gädda: Peter Wikström 10500g (05)



Gös: Peter Wikström 6380g (11)



Sik: Hannes Wikström 1100g (11)



Id: Mikael Wikström 1900g (09)



Ål:



Asp:



Lake: Mikael Wikström 10g



Torsk:



Hasslö lax,19,5kg car på 10+

Loading...