Jag har fått frågan några gånger hur jag filéar abborren, la upp en bild rad här för att försöka visa hur jag gör! Jag tar aldrig ur fisken innan utan skär längs ryggraden när fisken är hel.
Jag låter sen skinnet sitta kvar i stjärten så jag har mer att hålla i när jag skär bort filen från skinnet, alla inälvor följer med renset, möjligtvis rom Elle mjölke säcken kan trilla bort om man skär i den,
Blir en liten benrad kvar av mindre ben på större fiskar längst mittlinjen, men som jag inte tycker är till besvär,
jag
filéar upp till 12kg i timmen på det här viset, beroende på storlek på fisken, får ut nästan exakt 1 kg filé utav 4kg fisk
på det här viset och belöningen kommer när man kan lägga dom färska filéerna i
stek pannan, förbanat gott helt enkelt, lite potäte mos och krösamos också så
här vi en delikat middag, sketfiske på er :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar