måndag 27 februari 2012
Niklas: har fått frågan några gånger hur
Niklas: har fått frågan några gånger hur jag filéar abborren, la upp en bild rad här för att försöka visa hur jag gör! Jag tar aldrig ur fisken innan utan skär längs ryggraden när fisken är hel, jag låter sen skinnet sitta kvar i stjärten så jag har mer att hålla i när jag skär dän filen från skinnet, alla inälvor följer med renset, möjligtvis rom Elle mjölke säcken kan trilla dän om man skär i den, jag filéar upp till 12kg i timmen på det här viset, beroende på storlek på fisken, blir en liten benrad kvar av mindre ben på större fisk längst mitt linjen, men som jag inte tycker är till besvär, får ut nästan exakt 1 kg filé utav 4kg fisk på det här viset och belöningen kommer när man kan lägga dom färska filéerna i stek pannan, förbanat gott helt enkelt, lite potäte mos och krösamos också så här vi en delikat middag, sketfiske på er :-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fiskbästa i Wikström/Gurans Gula Teamen
Vänern Lax: Peter Wikström 8990g (07)
Vättern lax: Niklas Wikström 11220g (12)
Östersjö/havslax: Mikael Wikström 16.400g(14)
VänernÖring: Mikael Wikström 7880g (09)
VätternÖring: Peter Wikström 4kg (09)
HavsÖring:Peter Wikström 3-4 kg (09)
Röding: Mikael Wikström 5250g (08)
Regnbåge:
Gädda: Peter Wikström 10500g (05)
Gös: Peter Wikström 6380g (11)
Sik: Hannes Wikström 1100g (11)
Id: Mikael Wikström 1900g (09)
Ål:
Asp:
Lake: Mikael Wikström 10g
Torsk:
Vättern lax: Niklas Wikström 11220g (12)
Östersjö/havslax: Mikael Wikström 16.400g(14)
VänernÖring: Mikael Wikström 7880g (09)
VätternÖring: Peter Wikström 4kg (09)
HavsÖring:Peter Wikström 3-4 kg (09)
Röding: Mikael Wikström 5250g (08)
Regnbåge:
Gädda: Peter Wikström 10500g (05)
Gös: Peter Wikström 6380g (11)
Sik: Hannes Wikström 1100g (11)
Id: Mikael Wikström 1900g (09)
Ål:
Asp:
Lake: Mikael Wikström 10g
Torsk:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar